Day 5 // dag 5

Op vrijdag bezochten we met het springkussen een COA-locatie in Drachten. Aanvankelijk wilden we langs de noodopvang in dezelfde plaats, maar daar werden we aan de poort geweigerd met het verhaal dat de kinderen die middag toevallig net naar een speelparadijs zouden gaan.

Bij de opvanglocatie van het COA was ruimte om het sprinkussen voor de poort op te zetten en konden we, net als in Ter Apel, onze solidariteit tonen met de mensen die er wonen en de kinderen een mooie middag bezorgen.

Op het No Border Camp waren ondertussen workshops over onder andere de geschiedenis van de No Border Beweging in Nederland en mindful omgaan met stressvolle situaties. Fietsenwerkplaats Mutual Aid legde de hand aan de laatste fietsen die weggegeven worden aan migranten in opvanglocaties.

‘s Avonds kregen we een foto doorgestuurd van mensen die een spandoek- en fakkelactie deden in het centrum van Groningen, Schutten mutt’n braanden, gas nait! stond er op de spandoek. (Grenzen moeten branden, gas niet!)

Author: nbc

Supporting No Border Camps in Europe. #AbolishFrontex

RSS
Instagram